Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Munkavédelmi cipő

Munkavédelmi cipő kínálatunkat úgy válogattuk össze, hogy a mindennapi kihívásokat magabiztosan vészeld át. Találd meg a legjobb védőcipőt és tedd munkádat még hatékonyabbá és biztonságosabbá, a mi segítségünkkel! Választékunkban a legmodernebb, sportos megjelenésű védőlábbeliktől kezdve a letisztultabb, hagyományos cipők is megtalálhatóak. Minőség, megbízhatóság, kényelem és kiemelkedő árérték arány, ezeket kínáljuk, mert rendkívül fontos számunkra elégedettséged!

Rendezés:

Coverguard Otavite S1P munkavédelmi cipő

12.744 Ft (10.035 Ft + ÁFA)
(2)

Puma Airtwist Blue Low S3 ESD HRO SRC munkavédelmi cipő

41.642 Ft 39.560 Ft (31.149 Ft + ÁFA)
2.082 Ft 5%

Cofra New Arno S1P SRC munkavédelmi cipő

15.829 Ft (12.464 Ft + ÁFA)

Puma Airtwist Black Low S3 ESD HRO SRC munkavédelmi cipő

41.642 Ft 39.560 Ft (31.149 Ft + ÁFA)
2.082 Ft 5%

Base Oren S3 munkavédelmi cipő

27.172 Ft (21.395 Ft + ÁFA)

Coverguard Flint S3 SRC munkavédelmi cipő

16.770 Ft (13.205 Ft + ÁFA)

Cofra New Nilo S1P SRC munkavédelmi cipő

15.829 Ft (12.464 Ft + ÁFA)

Puma Rio Black Low S3 Védőcipő

43.141 Ft 40.984 Ft (32.271 Ft + ÁFA)
2.157 Ft 5%

Cofra Bench S3 SRC munkavédelmi cipő

20.648 Ft (16.258 Ft + ÁFA)

Cofra Monti S3 SRC munkavédelmi cipő

27.689 Ft (21.802 Ft + ÁFA)

Exena Cuba-20 S1P SRC Munkavédelmi cipő

21.681 Ft (17.072 Ft + ÁFA)

A munkavédelmi cipők kritikus szerepet játszanak a modern munkahelyi biztonsági protokollokban, biztosítva a lábak védelmét számos iparágban és munkakörnyezetben. Ezek a speciálisan tervezett cipők különféle veszélyekkel szemben nyújtanak védelmet, beleértve a mechanikai sérüléseket, az elektromos kisüléseket, a csúszásból eredő baleseteket és a vegyi anyagok okozta károsodásokat. A munkavédelmi cipők tervezésénél és gyártásánál a legfontosabb szempontok közé tartozik a tartósság, a kényelem és a biztonság. Ebben a cikkben alaposan megvizsgáljuk a munkavédelmi cipők jelentőségét, típusait, jellemzőit és azokat a szabványokat, amelyek szabályozzák őket.

A Munkavédelmi Cipők Jelentősége

A munkavédelmi cipők használatának jelentősége vitathatatlan a munkahelyi balesetek és sérülések megelőzésében. A megfelelően kiválasztott és karbantartott munkavédelmi cipő csökkentheti a munkavállalók lábán esetlegesen bekövetkező sérülések súlyosságát, vagy akár teljesen megelőzheti azokat. Az ilyen típusú védőfelszerelés használata növeli a munkavállalók biztonságérzetét, lehetővé téve számukra, hogy hatékonyabban és biztonságosabban végezhessék munkájukat.

A Munkavédelmi Cipők Típusai

A munkavédelmi cipők széles skáláját kínálják, hogy megfeleljenek a különböző munkakörülmények és veszélyek követelményeinek. Az alábbiakban néhány gyakori típus:

  • Acélbetétes cipők: Ezek a cipők erős acéllemez beépítésével kínálnak védelmet a lábujjak számára a leeső tárgyak és az átszúrások ellen.
  • Elektromosan szigetelt cipők: Kifejezetten azok számára tervezve, akik elektromos veszélyeknek vannak kitéve. Ezek a cipők csökkentik az elektromos áram által okozott sérülés kockázatát.
  • Csúszásmentes cipők: Speciális talpmintázattal és anyaggal rendelkeznek, hogy megakadályozzák a csúszásból eredő baleseteket nedves vagy olajos felületeken.
  • Vízálló cipők: Olyan munkakörülményekhez tervezve, ahol a nedvesség vagy a víz állandó tényező, ezek a cipők megóvják a lábat a nedvességtől.

Munkavédelmi Cipők Jellemzői

A munkavédelmi cipők tervezésekor a gyártók számos fontos jellemzőt vesznek figyelembe, hogy biztosítsák a védelmet és a kényelmet. Ilyen jellemzők közé tartozik:

  • Védőorr: Az acéllemez vagy kompozit anyagok biztosítják a lábujjak védelmét.
  • Talpvédő lemez: Átszúrásbiztos anyagokkal készül, hogy megvédje a láb alját a kiálló tárgyaktól.
  • Anyagok: Különböző anyagok, mint a bőr, a szintetikus anyagok és a vízálló membránok, biztosítják a különböző munkakörülményekhez való alkalmazkodást.
  • Talp: Az olaj- és csúszásálló talpak biztosítják a jó tapadást és megelőzik a baleseteket.

Szabványok és Szabályozások

A munkavédelmi cipőkre vonatkozóan számos nemzetközi és helyi szabvány létezik, amelyek meghatározzák a biztonsági követelményeket és tesztelési eljárásokat. Ezek a szabványok biztosítják, hogy a cipők megfeleljenek a szükséges védelmi szinteknek. Az Európai Unióban például az EN ISO 20345 a leggyakrabban hivatkozott szabvány, amely meghatározza a biztonsági lábbelik alapvető követelményeit.

A Megfelelő Munkavédelmi Cipő Kiválasztása

A megfelelő munkavédelmi cipő kiválasztása kulcsfontosságú a munkahelyi biztonság szempontjából. Fontos figyelembe venni a munkakörnyezet specifikus veszélyeit, valamint a cipő anyagát, kialakítását és kényelmi szintjét. A munkavállalók testreszabott igényeinek megfelelően válasszunk cipőt, hogy optimális védelmet és kényelmet biztosíthassunk számukra.

Következtetés

A munkavédelmi cipők nélkülözhetetlenek a munkahelyi biztonság szempontjából, védelmet nyújtva a lábak számára a különféle veszélyekkel szemben. A megfelelő cipő kiválasztása, karbantartása és rendszeres cseréje hozzájárul a munkahelyi balesetek és sérülések megelőzéséhez. A munkavédelmi cipőkbe való befektetés nem csupán a munkavállalók biztonságát növeli, hanem a munkáltatók számára is hosszú távú előnyökkel jár, csökkentve a balesetekből eredő kártérítéseket és a munkaerő kieséséből adódó veszteségeket.